Brood

Vers volkorenbrood met zonnebloempitten

Ingredienten 300 gram volkorenmeel ( te koop bij lidl kant en klaar zie foto ) 200 gram tarwebloem 400 ml lauwwarme water (kan meer of minder zijn) Bereiding: volkorenmeel en de tarwebloem bij elkaar in een kom Voeg beetje bij beetje het water toe Kneed het deeg met de hand heel goed of met...

karnemelkbrood

Ingredienten: 250 gram meel 250 fijne griesmeel 2 el zonnebloemolie 1 el suiker 1 el gist 1 tl zout 1 glas karnemelk (250 ml) 50 ml lauwwarme water ( ongeveer) Doe alle droge ingredienten in de mengkom en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de karnemelk, zonnebloemolie en lauwwarme water toe....

Mini Marokkaans Volkoren Broodjes

  300 gram volkorenmeel ( te koop bij lidl kant en klaar zie foto ) 200 gram tarwebloem 400 ml lauwwarme water (kan meer of minder zijn)   Bereiding: volkorenmeel en de tarwebloem bij elkaar in een kom  Voeg beetje bij beetje het water toe Kneed het deeg met de hand heel goed of...

Mini Marokkaans Brood

    De eerste fase: 1 glas  dunne griesmeel 1 glas lauwwarme water 1 ei 1 theelepel suiker 1 theelepel zout 1 theelepel gist 1 eetlepels poedermelk (nido) 1 zakje bakpoeder 1  zakje vanillesuiker   Tweede fase: Half glas olie Bloem Bereiding: Doe alles bij elkaar(behalf...

Marokkaanse brood – tachnift

  Recept volgt nog    

Triangel Brood

    Recept volgt nog

Vers wit brood met sesamzaad

Ingrediënten: 400 gr tarwebloem 1 el gedroogde gist 1 el zout 1 el zonnebloemolie 240 ml lauwwarme melk sesamzaad voor de topping broodbakblik   Werkwijze: Doe alle droge ingrediënten in de mengkom en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de lauwwarme melk en zonnebloemolie toe. Laat het deeg...

Griesmeel tachnift

  Ingrediënten: 300gr griesmeel 100 gr tarwebloem 1 el gedroogde gist  zout 1 el zonnebloemolie 200 ml lauwwarme water (kan meer of minder zijn) Werkwijze: Doe alle droge ingrediënten in de mengkom en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de lauwwarme water en zonnebloemolie toe. Laat...

Turks brood

Ingrediënten: 675 gram bloem half glas melk galf glas gesmolten boter 1 eetlepel suiker 1 eetlepel droge gist 1 theelepel zout  lauwwarme water (hangt van de bloem af kan meer of minder zijn)  eigeel, om te bestrijken  sesamzaad en anijs om te bestrooien Los ongeveer 15 minuten...