Chebakia/Selou
traditionele chebakia
Ingrediënten :
1 kilo meel
1 ei
1 glas fijn gemalen sesamzaad (marokkaanse theeglas)
1 glas fijn gemalen amandelen (marokkaanse theeglas)
1 glas (olijf)olie (marokkaanse theeglas)
1 theelepel kaneel
1 zakje bakpoeder
2 eetlepels fijn gemalen anijszaad
2 eetlepels azijn
2 eetlepels ...
Nieuwe soort chebakia
Ingrediënten
450 gram bloem
75 gram maïzena
120 gesmolten boter
1 eigeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
1 zakje vanillesuiker
Half glas orange blossom water( mazhar)
1 glas water kan minder zijn!
Bereiding:
meng de bloem met de gesmolten boter.
voeg de rest...
Chebakia
Ingrediënten
500 gram bloem
100 gram gesmolten boter
1 ei
Half zakje bakpoeder
Snufje zout
Melk om het deeg te kneden
Kneed bovenstaande ingredienten samen tot een soepel deeg. Laat het even rusten.
Maak er kleine bolletjes van. Laat het weer even rusten.
neem 1 bol en rol die...
Baklava
ingredienten:
fillo deeg
100 gram walnoten
100 gram pistachenootjes
1 pakje gesmolten roomboter
rolstok
Suikersiroop:
1 en half glas suiker
1 en half glas water
1)pistachenootjes , roosteren in de oven, aflaten koelen, en fijn malen.
2)Walnoten fijnmalen, en mengen met...
chebakia
dit is een hele snelle en makkelijke versie van de chebakia.
Het bevat ook minder ingredienten dan het originele recept.
je kunt natuurlijk ook het traditonele recept gebruiken.
ingredienten:
500 gr bloem
125 gram gesmolten boter
1kleine tl bakpoeder
1 kleine tl gemalen anijs
snufje...
Bloem chebakia
Benodigdheden:
50 gram bloem
50 gram maizena
4 eieren
Beetje zout
Honing
Rozenwater
Sesamzaad
Zonnebloemolie
Bloementang
Bereiding:
Neem een pan en doe hierin 1 liter olie en breng deze aan de kook. Neem een andere pan en doe hierin 1 pot honing met 2 eetlepels rozenwater. Laat dit niet...
Chebakia (al3ain)
Ingrediënten:
500 gram bloem
65 gram gesmolten boter
half theeglas mazhar(oranjebloesemwater)
1 theelepel anijszaad (gemalen)
1 theelepel kaneel
1 vanillesuiker
half zakje bakpoeder
snufje zout
1 ei
lauw water om te kneden
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten (behalve ...
Spaghetti chebakia
Ingrediënten:
1 kilo bloem
1 glas roomboter ( ik heb marokkaanse theeglas )
1 glas melk
1 glas water
1 glas olie
2 eetlepel Mazhar
beetje gist
1 ei
Snufje zout
Olie om in te frituren
Honing
Pastamachine
Bereiding:
Meng de bloem met gesmolten boter goed voeg dan...
Lange Shebakia (Tulumba)
Ingrediënten:
300 ml volle yoghurt
150 ml olie(zonnebloem)
400gram meel(zelfrijzende bakmeel van Koopmans
Spuitzak (kleinste vorm nemen)
Olie om te bakken..
500ml Honing ..(beetje citroensap of mazhar in gooien)
of zelf honing maken
Yoghurt en olie goed smaken mengen...meel erbij doen en ff alles...
selou
Ingrediënten:
500 gr bloem ( op 220 graden bruin bakken in de oven erbij blijven en om de 10 min a kwartier omroeren hoe donkerder je bloem hoe donkerder je selou dus goed opletten.........!!)
200 gr amandelen, gebakken in de oven en fijngemalen in de molen
1 theelepels kaneel
200 gr fijngemalen...
taze kadayif
Ingrediënten:
500 g "taze kadayif" (te verkrijgen in een Turkse winkel)
250 g roomboter of blueband, gesmolten
200 g gemalen nootjes
350 g suiker
9 dl water
1 el citroensap
Breidingwijze:
Verwarm de oven voor op 200graden.Doe "kadayif" in de schaal en haal het los van elkaar.Bestrijk de...
Makrout
Deeg:
250gram fijne griesmeel
250gram grove smida
zout
100 gram fijne suiker
100 gram gesmolten boter
1 glas theeglas mazhar
1 klein theeglas water (of meer naar behoefte)
Het deeg moet stevig zijn en zeker niet plakkerig.
Dadelpasta:
200 gram dadalpasta
theelepel kaneel
1 eetlepel...