Chebakia/Selou

traditionele chebakia

Ingrediënten : 1 kilo meel 1 ei 1 glas fijn gemalen sesamzaad (marokkaanse theeglas) 1 glas fijn gemalen amandelen (marokkaanse theeglas) 1 glas (olijf)olie (marokkaanse theeglas) 1 theelepel kaneel 1 zakje bakpoeder 2 eetlepels fijn gemalen anijszaad 2  eetlepels azijn 2 eetlepels ...

Nieuwe soort chebakia

Ingrediënten 450 gram bloem 75 gram maïzena 120 gesmolten boter 1 eigeel 1 theelepel  bakpoeder 1 theelepel zout 1 eetlepel suiker 1 zakje vanillesuiker Half glas orange blossom water( mazhar) 1 glas water kan minder zijn!   Bereiding: meng de bloem met de gesmolten boter. voeg de rest...

Chebakia

Ingrediënten 500 gram bloem 100 gram gesmolten boter 1 ei Half zakje bakpoeder Snufje zout Melk om het deeg te kneden     Kneed bovenstaande ingredienten samen tot een soepel deeg. Laat het even rusten. Maak er kleine bolletjes van. Laat het weer even rusten. neem 1 bol en rol die...

Baklava

ingredienten: fillo deeg 100 gram walnoten 100 gram pistachenootjes 1 pakje gesmolten  roomboter rolstok Suikersiroop: 1 en half glas suiker 1 en half glas water   1)pistachenootjes , roosteren in de oven, aflaten koelen, en fijn malen. 2)Walnoten fijnmalen, en mengen met...

chebakia

dit is een hele snelle en makkelijke versie van de chebakia. Het bevat ook minder ingredienten dan het originele recept. je kunt natuurlijk ook het traditonele recept gebruiken.   ingredienten: 500 gr bloem 125 gram gesmolten boter 1kleine tl bakpoeder 1 kleine tl gemalen anijs  snufje...

Bloem chebakia

  Benodigdheden: 50 gram bloem 50 gram maizena 4 eieren Beetje zout Honing Rozenwater Sesamzaad Zonnebloemolie Bloementang Bereiding: Neem een pan en doe hierin 1 liter olie en breng deze aan de kook. Neem een andere pan en doe hierin 1 pot honing met 2 eetlepels rozenwater. Laat dit niet...

Chebakia (al3ain)

  Ingrediënten: 500 gram bloem 65 gram gesmolten boter half theeglas mazhar(oranjebloesemwater) 1 theelepel anijszaad (gemalen) 1 theelepel kaneel 1 vanillesuiker half zakje bakpoeder snufje zout 1 ei lauw water om te kneden   Bereidingswijze:  Meng alle ingrediënten (behalve ...

Spaghetti chebakia

Ingrediënten:   1 kilo bloem 1 glas roomboter ( ik heb marokkaanse theeglas ) 1 glas melk 1 glas water 1 glas olie 2 eetlepel Mazhar  beetje gist  1 ei Snufje zout Olie om in te frituren Honing Pastamachine Bereiding: Meng de bloem met gesmolten  boter  goed voeg dan...

Lange Shebakia (Tulumba)

Ingrediënten: 300 ml volle yoghurt 150 ml olie(zonnebloem) 400gram meel(zelfrijzende bakmeel van Koopmans Spuitzak (kleinste vorm nemen) Olie om te bakken.. 500ml Honing ..(beetje citroensap of mazhar in gooien) of zelf honing maken Yoghurt en olie goed smaken mengen...meel erbij doen en ff alles...

selou

Ingrediënten: 500 gr bloem ( op 220 graden bruin bakken in de oven erbij blijven en om de 10 min a kwartier omroeren hoe donkerder je bloem hoe donkerder je selou dus goed opletten.........!!) 200 gr amandelen, gebakken in de oven en fijngemalen in de molen 1 theelepels kaneel 200 gr fijngemalen...

taze kadayif

  Ingrediënten: 500 g "taze kadayif" (te verkrijgen in een Turkse winkel) 250 g roomboter of blueband, gesmolten 200 g gemalen nootjes 350 g suiker 9 dl water 1 el citroensap Breidingwijze: Verwarm de oven voor op 200graden.Doe "kadayif" in de schaal en haal het los van elkaar.Bestrijk de...

Makrout

    Deeg: 250gram fijne griesmeel 250gram grove smida zout 100 gram fijne suiker 100 gram gesmolten boter 1 glas theeglas mazhar 1 klein theeglas water (of meer naar behoefte) Het deeg moet stevig zijn en zeker niet plakkerig. Dadelpasta: 200 gram dadalpasta theelepel kaneel 1 eetlepel...