Koekjes

Macarons

  100g poedersuiker 55g amandelpoeder 50g eiwit  30g fijne kristalsuiker Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder door een fijne zeef zodat het een fijn poeder/stof wordt (hoe fijner dit mengsel hoe glader je macarons) dit goed door elkaar mengen. 100g poedersuiker zeven Kom goed...

marmerkoekjes

500 gr ongezouten pinda's, gemalen 200 gr biscuitjes, gemalen 1 blikje gecondenseerde melk  1 zakje vanillesuiker 1 tl kaneel 400 gr bruine chocolade en 100 gr witte chocolade (of andersom) Bereiding: maal de pinda’s fijn in een keukenmachine of hakmolen. Maal ook de biscuitjes fijn. Maal...

halve maantjes koekjes

1 glas olie 1 glas suiker 3 eieren 1 bakpoeder 1 vanillesuiker Bloem Voor de garnering: 1 a 2 potjes abrikozenjam Kokos   Bereiding: Mix de suiker,vanillesuiker, met  eieren  tot een schuimig massa en voeg vervolgens  de olie en bakpoeder toe. Voeg dan de bloem beetje bij...

briwat met amandelen

Ingrediënten:   500 g amandelen 70 tot 100 g suiker 1 el kaneel 6 el mazhar 2 el gesmolten roomboter filodeeg gesmolten roomboter voor het bladerdeeg honing   Bereidingswijze: Je kunt ook i.p.v. amandelen pinda´s gebruiken als je dat lekker vindt. Schil de amandelen en doe ze op een...

klassieke kokos koekjes

  1 glas olie 1 glas suiker 3 eieren 1 bakpoeder 1 vanillesuiker Bloem Voor de garnering: 1 a 2 potjes abrikozenjam Kokos   Bereiding: Mix de suiker,vanillesuiker, met  eieren  tot een schuimig massa en voeg vervolgens  de olie en bakpoeder toe. Voeg dan de bloem beetje...

ronde koekjes

Ingrediënten: 200 gram roomboter 1 glas suiker 1 bakje danone activia vanille smaak halve zakje bakpoeder 4 eetlepels maïzena Bloem   Bereiding: Meng suiker, roomboter , danone en maïzena  met elkaar. en voeg vervolgens  bakpoeder en de bloem beetje bij beetje bij (niet in een keer...

Ghriba griesmeel en kokos

  Ingrediënten:   250gr griesmeel 200 gr kokos 125 gr poedersuiker 2 eieren 1 las olie (marokkaanse theeglas) 1  zakje bakpoeder 1 zakje  vanillesuiker   Extra: 100 gr poedersuiker 100 ml oranjebloesemwater   Bereidingswijze: Meng eieren, olie, poedersuiker en ...

Ghriba met sesamzaad

Benodigdheden:    400 Gr. Bloem 180 Gr. Suiker 150 boter 1 glas olie 1 bakpoeder 1 glas sesamzaad 50 Gr gemalen amandelen 50 Gr  gemalen rozijnen   Werkwijze: boter en suiker  in een kom mengen voeg olie, sesamzaad, amandelen, rozijnen en bakpoeder toe en meng weer...

kokoskoekjes

Benodigdheden: 1 ei 125 gr roomboter 1 glas olie  (Marokkaanse theeglas) 200 gr coco’s 150 gr suiker ½ zakje bakpoeder 1 vanillesuiker 500 gr  bloem( kan meer of minder zijn!) stempel (heb ik van Marokko gekocht) Apart nog wat suiker en kokos in een schaaltje om de deegbolletjes in te...

sandwich koekjes

  Ingrediënten deeg: 250 boter 125 suiker 2 eieren 1 bakpoeder meel tot het een lekker zachte deeg word   Decoratie: 1 eierdooier 1 theelepel water 1 theelepel Nescafé   Vulling: 500 gram ongezouten  pinda gebakken en gemalen beetje kaneel honing   Meng alle ingrediënten...

roze koekjes (werida)

  Ingrediënten voor het deeg :  1 kg bloem 1 theelepel zout 1 eetlepel honing kleurstof 30 boter, zacht of gesmolten Oranjebloesemwater om het deeg te kneden   Ingrediënten voor de vulling : 1 kilo amandelen ( Gepeld en gemaald ) Ongeveer een half eetlepel kaneel 350 tot 500...

dadelkoekjes 3

Dadelkoekjes   Deeg: 300 gr bloem 150 gr boter 100 gr suiker mazhar ( 3 eetlepels)     Vulling: 250 gr dadelpasta 3 el mazhar 1 el kaneel handje gepelde en gebakken gehakt amandelen handje sesamzaadjes poedersuiker voor decoratie   Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker en...

dadelkoekjes

Ingrediënten deeg:   250 gram boter 100 gram poedersuiker 30 ml oranjebloesem 1 vanillie suiker snufje zout meet tot het een lekker zachte deeg word.   Vulling: 750 gram kant en klare dadelpasta 50 gram geroosterde sesamzaadjes 1/2 theelepel gemalen kaneel  25 gram zachte...

pindakoekjes in papiertjes

  Ingredienten: 1 pot  pindakaas 130ml olie 100 gr suiker 1/2 tl kaneel + 2 eetlepels mazhar 250 gr bloem Poedersuiker Bereiding: Meng de pindakaas met de suiker, kaneel  en mazhar.Dan de olie erbij en de bloem toevoegen. Als het te droog is kun je er een beetje olie bij doen. Vorm...

amandelen fekkas

3 eieren 1 glas olie ( Marokkaanse glas thee) 1 glas suiker 1 vanillesuiker Snufje zout 150 gr amandelen Ongeveer 450 gr bloem   versiering: 1 eigeel en lepeltje nescafe samen gemengd Laat de amandelen  1 uur in koud water weken. Verwijder het water van de amandelen en snij ze door ...

koekjes

Deeg: 1 kilo bloem 4 eetlepels honingen 4 volle eetlepels boter  Mazhar en water om te kneden  Beetje zout Gewenst kleurstof      Vulling: 1 klio amandelen  500 suiker 3 eetlepels mazhar 1 theelepel kaneel 3 eiwitten Alle ingrediënten mengen behalve mazhar en...

roze koekjes

Deeg: 1 kilo bloem 4 eetlepels honingen 4 volle eetlepels boter  Mazhar en water om te kneden  Beetje zout Gewenst kleurstof    Vulling: 1 klio amandelen ( gemalen amandelen) 500 suiker 3 eetlepels mazhar 1 theelepel kaneel 3 eiwitten Alle ingrediënten mengen behalve...

6 soorten koekjes uit 1 deeg

Ingrediënten voor het deeg :  1 kg bloem 1 theelepel zout 1 eetlepel honing cacaopoeder , kleurstof 30 boter, zacht of gesmolten Oranjebloesemwater om het deeg te kneden   Ingrediënten voor de vulling : 1 kilo amandelen ( Gepeld en gemaald ) Ongeveer een half eetlepel kaneel 350 tot 500...

blighat met honing

Ingrediënten: 200 gr sesamzaad, geroosterd 250 gr bloem 2 eigelen 2 eetl. gesmolten boter 2 tl. kaneel 2 tl. gemalen anijs Lauwe melk om te kneden   Decoratie: Hele gepelde en gebakken amandelen 1 pot Honing Olie om te frituren   Bereiding: Maak een deeg dat soepel is. Rol het uit en...

Kaaskoekje

Dit heb je nodig:   250 gram roomboter; 1 eetlepel suiker; 4 puntjes smeerkaas “ la vache qui rit”; 1 zakje bakpoeder; zoveel bloem als nodig is voor een soepel deeg. Versiering: Poedersuiker. Zo maak je het:   Mix de boter en de suiker door elkaar tot een cremige massa en voeg er de...

dadelkoekjes

Ingredienten voor het deeg: 300 gr bloem 150 gr boter 100 gr suiker Mazhar om te kneden (1/2 el)   Vulling: 250 gr dadelpasta (kant en klaar) of dadels, gestoomd 2 el gesmolten boter 1 el mazhar 1 tl kaneel 1 el poedersuiker Handje gepelde en gebakken amandelen,...

jamkoekjes

Ingredienten: 1 ei, gescheiden 150 gr gemalen hazelnoten 2 tl citroensap (vers) 100 gr roomboter 125-150 gr bloem (hangt van de grote van het ei af) 75 gr suiker Aardbeienjam of andere jam naar keuze   Bereiding: Klop de boter met de suiker romig en voeg de eidooier en citroensap toe. Meng...

3 soorten koekjes uit een deeg

1 pak theebiscuit 1 pak oreo 1 blikje gecondenseerd melk (Friesche vlag)   Theebiscuit in een keukenmachine fijnmalen. Daarna de oreo ook fijn malen(apart in keukenmachine). Doe fijngemalen theebiscuit in een kom en doe een beetje Nestlé er bij en dit Samen goed mengen.. Doe fijngemalen oreo...