marokkaanse deegwaren
sfenj marokkaanse donuts
Ingrediënten:
500 gram bloem
1 glas fijne griesmeel (Marokkaanse thee glas van 180ml)
1 volle theelepel zout
12 gram instant gist
zakje vanillesuiker
500 ml. lauwe melk
1 ei, geklutst
1/2 -1 tl.bakpoeder (dit is voor een krokante buitenlaag)
Bereiding:
Los eerst de instant gist met...
oven harcha
Benodigheden:
250 gram fijnegriesmeel
250 gram bloem
1 glas suiker (marokkaanse theeglas)
1 glas melk
1 glas olie
1 ei
1 bakpoeder
beetje zout
Bereidingswijze:
Als eerst, verwarm de oven op 250 graden. Tijdens het bakken zet je hem op 200 als jij ziet dat de harcha van boven schuurt zit jij...
Harcha
Voor 1 groot ronde harcha
3 glazen Griesmeel middelmatig (moyen)
1 glas fijne griesmeel
Half glas olie
2 glazen lauwe warme water
2 eetlepels suiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gist
1 theelepel zout
De griesmeel in een groot kom doen en het zout, suiker, gist, en bakpoeder aan...
Pan harcha
Ingrediënten:
ong. 2 glazen grof griesmeel (smieda)
1 theelepel bakpoeder
1 glas melk
2 eetl.olie
snufje zout
1 ei
3 eetl. suiker kan meer of minder
alles goed mengen. het moet een soort dikke pap vormen, niet te stevig en niet te vleibaar.
de pan insmeeren met olie dan het mengsel er in...
msemmen
Ingrediënten:
500 gram bloem
200 gram griesmeel (fijne)
beetje zout
1 bakpoeder
lauw water om te kneden
olie
Neem eerst griesmeel in een kommetje met wat heet water erbij 15 min laten staan
En daarna bloem, bakpoeder en zout erbij en goed kneden
Maak kleine bolletjes...
gevuld beghrir met creme french
Ingrediënten:
Baghrir:
250 gr griesmeel (fijn)
150 gr bloem
3 glazen lauw water (van 250 ml)
zout
2 bakpoeder (alsa)
1 el gist
Vulling:
200 ml crème french
3 el suiker
ongezout pistache (gemalen)
Bereid eerst de pannenkoekjes voor, Zodra je de pannenkoekjes af hebt zijn ze nog...
msemmen met honing
Ingrediënten:
500 gram bloem
200 gram griesmeel (fijne)
beetje zout
1 bakpoeder
lauw water om te kneden
olie
Neem eerst griesmeel in een kommetje met wat heet water erbij 15 min laten staan
En daarna bloem, bakpoeder en zout erbij en goed kneden
Maak kleine...
Sfenzj met ei en melk
Ingrediënten:
500 gram bloem
1 volle theelepel zout
12 gram instant gist
1 tl. suiker
200 ml. lauw water
100-200 ml. lauwe melk (aangepast!)
1 ei, geklutst
1/2 -1 tl.bakpoeder (dit is voor een krokante buitenlaag)
2 eetlepels boter (niet te vol!), gesmolten
Bereiding:
Los eerst de...
mini mesemen
175 gr bloem
80 gr smida ( fijn)
theelepeltje droge gist
koffielepel suiker
eetlepel boter
80 gr water
80 gr lauwe melk
zout
Dit allemaal mengen en erg goed kneden ( zeker 15 min)
Verdelen in 5 balletjes en laten rusten gedurende 15 min
Mengsel maken van boter en olie en je lemsemmen vouwen in...
gefrituurde bagrir
maak een deeg van bighrir waar je gewent bent.
vulling:
50 gr ongezouten pinda's
100 gr amandelen
5 eetlepels honing
1/2 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Maal de pinda’s en amandelen heel fijn.
Doe dit in een kom en meng er de honing en vanille suiker bij.
Doe de mengsel in en vouw deze op...
kleine harcha
Ingrediënten:
500 g groffe smid
200 g roomboter
1 tl zout
ongeveer 2 theeglazen lauwe melk
3 el suiker
½ zakje bakpoeder
extra smid voor het bestuiven
Ga als volgt te werk:
Je neemt alle ingrediënten behalve de fijne smid en je mengt alles met elkaar tot je een deeg krijgt; is het te stevig doe je...
Baghrir (Marokkaanse pannenkoeken)
Natuurlijk heten ze geen ‘Pannenkoeken’ in het Marokkaans, omdat ze op de pannenkoeken lijken worden ze zo genoemd. De echte Marokkaanse naam is Baghrir, en verschillen zowel van smaak als dikte. De Baghrir is dikker en wordt ook zonder vet gebakken.
Benodigdheden:
250 gr griesmeel ...