marokkaanse deegwaren

sfenj marokkaanse donuts

Ingrediënten: 500 gram bloem 1 glas fijne griesmeel (Marokkaanse thee glas van 180ml) 1 volle theelepel zout 12 gram instant gist zakje vanillesuiker 500 ml. lauwe melk 1 ei, geklutst 1/2 -1 tl.bakpoeder (dit is voor een krokante buitenlaag)   Bereiding: Los eerst de instant gist met...

oven harcha

Benodigheden: 250 gram fijnegriesmeel 250 gram bloem 1 glas suiker (marokkaanse theeglas) 1 glas melk 1 glas olie 1 ei 1 bakpoeder beetje zout   Bereidingswijze: Als eerst, verwarm de oven op 250 graden. Tijdens het bakken zet je hem op 200 als jij ziet dat de harcha van boven schuurt zit jij...

Harcha

Voor 1 groot ronde harcha 3 glazen Griesmeel middelmatig (moyen) 1 glas fijne griesmeel Half glas olie 2 glazen lauwe warme water 2 eetlepels suiker 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel gist 1 theelepel zout   De griesmeel in een groot kom doen en het zout, suiker, gist, en bakpoeder aan...

Pan harcha

Ingrediënten:   ong. 2 glazen grof griesmeel (smieda) 1 theelepel bakpoeder 1 glas melk 2 eetl.olie snufje zout 1 ei 3 eetl. suiker kan meer of minder alles goed mengen. het moet een soort dikke pap vormen, niet te stevig en niet te vleibaar. de pan insmeeren met olie dan het mengsel er in...

msemmen

Ingrediënten: 500 gram  bloem 200 gram griesmeel (fijne) beetje zout 1 bakpoeder lauw water om te kneden olie   Neem  eerst  griesmeel in  een kommetje met wat heet water erbij 15 min laten staan En daarna bloem, bakpoeder en zout erbij en goed kneden Maak kleine bolletjes...

gevuld beghrir met creme french

Ingrediënten:   Baghrir: 250 gr griesmeel (fijn) 150 gr bloem 3 glazen lauw water (van 250 ml) zout 2 bakpoeder (alsa) 1 el gist Vulling: 200 ml crème french 3 el suiker ongezout pistache (gemalen) Bereid eerst de  pannenkoekjes  voor, Zodra je de pannenkoekjes af hebt zijn ze nog...

msemmen met honing

  Ingrediënten: 500 gram  bloem 200 gram griesmeel (fijne) beetje zout 1 bakpoeder lauw water om te kneden olie   Neem  eerst  griesmeel in  een kommetje met wat heet water erbij 15 min laten staan En daarna bloem, bakpoeder en zout erbij en goed kneden Maak kleine...

Sfenzj met ei en melk

  Ingrediënten: 500 gram bloem 1 volle theelepel zout 12 gram instant gist 1 tl. suiker 200 ml. lauw water 100-200 ml. lauwe melk (aangepast!) 1 ei, geklutst 1/2 -1 tl.bakpoeder (dit is voor een krokante buitenlaag) 2 eetlepels boter (niet te vol!), gesmolten   Bereiding: Los eerst de...

mini mesemen

175 gr bloem 80 gr smida ( fijn) theelepeltje droge gist koffielepel suiker eetlepel boter 80 gr water 80 gr lauwe melk zout Dit allemaal mengen en erg goed kneden ( zeker 15 min) Verdelen in 5 balletjes en laten rusten gedurende 15 min Mengsel maken van boter en olie en je lemsemmen vouwen in...

gefrituurde bagrir

maak een deeg van bighrir waar je gewent bent. vulling: 50 gr ongezouten pinda's 100 gr amandelen 5 eetlepels honing 1/2 zakje vanillesuiker Bereidingswijze: Maal de pinda’s en amandelen heel fijn. Doe dit in een kom en meng er de honing en vanille suiker bij. Doe de mengsel in en vouw deze op...

kleine harcha

Ingrediënten: 500 g groffe smid 200 g roomboter 1 tl zout ongeveer 2 theeglazen lauwe melk 3 el suiker ½ zakje bakpoeder extra smid voor het bestuiven Ga als volgt te werk: Je neemt alle ingrediënten behalve de fijne smid en je mengt alles met elkaar tot je een deeg krijgt; is het te stevig doe je...

Baghrir (Marokkaanse pannenkoeken)

Natuurlijk heten ze geen ‘Pannenkoeken’ in het Marokkaans, omdat ze op de pannenkoeken lijken worden ze zo genoemd. De echte Marokkaanse naam is Baghrir, en verschillen zowel van smaak als dikte. De Baghrir is dikker en wordt ook zonder vet gebakken. Benodigdheden: 250 gr griesmeel ...